post by admin | | Closed

Bra sovplatser för katten

1164606-sleeping-cat

Som de flesta kattägare säkert redan vet, sover en katt rätt mycket. De kan faktiskt sova så mycket som 16 timmar om dygnet, och det är genomsnittet, ibland sover de ännu mer. Ett bra utrustat hem för en katt har därför ett flertal härliga och passande platser för katten att sova på.

Dessa sömncykler är uppdelade i tre olika typer: tupplurar, ytligt sömn och djupare drömsömn. Tupplurarna är ofta korta och mer som vila än riktig sömn, katten är fortfarande ganska medveten om sin omgivning, när den verkligen sover alternerar den mellan ytlig sömn och drömsömn, den ytliga sömnen vara i omkring en halvtimme och djupsömnen endast sex-sju minuter.

Tupplurar kan katten bekvämt ta lite var som helst, detta inkluderar, som alla kattägare nog upplevt, i knäet på husse eller matte. Katter gillar dock ofta att ligga ganska högt upp, detta ger dem bättre uppsikt över omgivningen och hjälper till att få dem att känna sig säker. Det finns en rad avancerade och spektakulära klösträd med flera plattformar som ofta är väldigt uppskattat av katter att ligga på i när de känner för att ta en kort tupplur.

För de tillfällen när katterna verkligen sover är det bra om de har en något mer avskiljd plats att gå till, detta kan vara så enkelt som en kattbädd inne i en rum där ingen går in och ut dagligen, eller tillgång till en garderob de kan slinka in i och lägga sig på något mjukt och varmt.

Många av dessa kattbäddar och klösträd kan man hitta på djurbutiker som Supercat. Ibland får man försöka lista ut var det är katten kommer att tycka bäst om, men det bästa sättet är bara att testa något och se hur mycket de använder det.