post by admin | | Closed

Fler djur till hemmet?

3088336-dog-and-cat

Våra husdjur är ju en del av familjen och precis som många önskar utöka familjen med fler barn finns det även många som gärna tar in en till kattunge, hundvalp eller något annat litet liv. Det finns dock alltid saker man ska tänka på när man gör detta.

Fördelen med att skaffa fler husdjur är att man ofta har lärt sig en hel del från sitt första försök. De enkla misstagen som man begick förra gången gör man förhoppningsvis inte om. Det finns också en annan trygghet hos familjer som redan har haft hand om ett djur, vilket också brukar märkas på de nya valparna – en trygg husse eller matte smittar av sig på djuret.

En annan fördel är att man inte behöver börja från noll med att skaffa tillbehör. Det behöver dock inte betyda att man inte ska se över utrustningen. Snarare kan man se det som en möjlighet att komplettera sin samling av djurleksaker och andra bekvämligheter. Om du skaffar flera valpar på samma gång kan det till exempel vara en god idé att köpa en valphage.

Man bör vara beredd på att alla djur kanske inte kommer överens direkt. En hund eller katt som alltid varit van vid att vara solo hemma kan inledningsvis vara tveksam till en ny medlem i familjen. I längden brukar det inte vara några problem, men det kan vara bra att ha i åtanke så att det inte kommer som en överraskning. I slutändan brukar det hela lösa sig, och de andra husdjuren brukar precis som du själv bara bli glada över att få en ny lekkamrat.