post by admin | | Closed

Passande foder till din hund

Det är väldigt viktigt att välja ett bra foder till sin hund. För det första att fodret är ett helfoder så att alla nödvändiga näringsämnen är med. Dessutom är det viktigt att välja foder efter hur din hund är.

En liten aktiv hundvalp har ett annat energibehov än en äldre mer orörlig hund. Det bästa är att välja ett foder utan tillsatser och spannmål, detta kan vara svårt i en vanlig affär så beställ på nätet. Dessutom kör många online företag som säljer hundmat med hemleverans till dörren. Så att du slipper bära hem tunga fodersäckar själv, du kan även prenumerera på att få maten levererad vid samma tid varje månad.

Hundens hälsa och maten

Att välja rätt foder är väldigt viktigt för att hunden ska må riktigt bra och få vara frisk. Maten hunden äter påverkar hela kroppen och alla organ, precis som på oss människor. Det kan därför få förödande konsekvenser på hälsan för hunden att äta felaktig kost under lång tid.

Torrfoder och blötfoder

De flesta veterinärer tycker att kombinera båda dessa fodertyp är det bästa för hunden. Fördelarna med torrfoder är att det är mer lätt att hantera så man kan ta med om man ska ut och åka till exempel. Men det mesta beror vad din hund tycker bäst om.