post by admin | | Closed

För dig som har egen häst

För att kunna sköta om en häst krävs en hel del utrustning. Vill du dessutom kunna rida din häst krävs ytterligare utrustning, både till dig och till hästen. Köp det som behövs hos Fåglasång.

Sadel och träns

För att både du och din häst ska trivas på ridturerna krävs en välsittande sadel och träns. Sadeln bör vara utprovad av en sadelutprovare för att den ska passa så bra som möjligt för dig och din häst. Till ditt träns finns en uppsjö av olika bett att använda. Prova dig fram till vad just din häst trivs med!

Täcken

Ibland kan du behöva använda täcke på din häst, framförallt om den är klippt. För vinterhalvåret finns fodrade täcken upp till 300 gram. På sommaren när det är mycket insekter kan det vara skönt för hästen att ha ett insektstäcke. För de regniga dagarna finns ofodrade regntäcken. Här kan du läsa mer om hur du bör tänka angående täcken.

Säkerhetsutrustning

För din egen säkerhet är det viktigt att du har en godkänd ridhjälm, och gärna även säkerhetsväst. Här kan du läsa om vilka hjälmar som är godkända för tävling.

Ridkläder

För att du ska känna dig bekväm i sadeln är det viktigt med rätt klädsel, skor eller stövlar med klack och bekväma och välsittande kläder.