post by admin | | Closed

För dig med husdjur – Testa din inomhusmiljö

Att andas är essentiellt för alla levande varelser. Så varför ser vi inte till att ha den absolut bästa luften i våra hem? Vårt hem är för många den plats vi spenderar absolut mest tid.

Du kanske inte tänker på det, men husdjuren kan också bli sjuka av oren luft i hemmet. Saker som mögel, asbest, damm eller för hög fukt kan göra stor skada på våra kroppar. Det är ett hälsoproblem som oftast visar sig först efter lång tid och är svårt att upptäcka innan det är försent. Astma hos katter har till exempel blivit vanligare.

Hur vet man vilken sorts luft man har i hemmet?

Vanliga tecken som snuva, torr hud och huvudvärk kan lätt uppfattas som vanlig allergi eller förkylning. Samma symptom uppstår när du blir utsatt för mögel, fukt eller andra skadliga ämnen under en längre tid. För att kunna känna dig trygg samt få bättre koll på luften vi andas kan du enkelt och smidigt testa luften i hemmet.

Folkhälsomyndigheterna kan de dessutom se vilka luft föroreningar vi människor själva bidrar till. Så ligg steget före och testa luften i ditt hem innan du eller dina husdjur riskerar att ta skada.